Exposició a Art al Jardí! Gràcies família Fornell-Uró! un plaer!

El projecte Art al Jardí -una iniciativa sorgida de la família Fornells-Uró que consisteix a portar artistes locals i d'arreu del territori a exposar les seves obres al jardí de casa seva- ha clos la temporada aquest cap de setmana (24 i 25 de setembre) amb una mostra de les pintures de la jove artista igualadina Núria Riba i de les escultures de la fruitosenca Maria Àngels Rosas, una veterana dels processos de talla i modelatge.

L'exposició, malgrat va estar amenaçada constantment per un cel gris que albirava pluja, es va poder dur a terme amb èxit. I és que hi van assistir prop de dues-centes persones. La mostra va finalitzar amb el sorteig d'una obra de petit format de Núria Riba, una iniciativa que es duu a terme gairebé sempre que algun pintor exposa al jardí dels Fornells-Uró, situat a Pineda de Bages.



15 exposicions, 25 artistes i més de 2.000 visitants

Ja fa tres anys que la iniciativa Art al Jardí va engegar la seva activitat. Es tracta d'una proposta que comença el mes d'abril i acaba el setembre, ja que són els mesos de bon temps i els quadres i les escultures poden romandre a l'exterior.

Cada mes es duu a terme una exposició, que normalment és compartida entre dos artistes. La primera d'aquest any va anar a càrrec de la llicenciada en Belles Arts Neus Suárez i del reconegut ceramista Paulí, nascut a Sant Joan de Vilatorrada i amb una llarga trajectòria que l'avala com un dels millors ceramistes del món.

Durant aquest 2016 han passat per la casa de la família engendradora del projecte, artistes com Ernest Descals, Joan Sallent, Carles Pallejero, Guy Thomas i diversos artistes novells de la comarca. En cada mostra hi han assistit gairebé dos-cents visitants, un resultat que, multiplicat pels mesos en els quals s'ofereixen exposicions, es tradueix en més de dues mil persones. 

A partir de l'abril del 2017, el famós jardí de Pineda de Bages reobrirà les seves portes per seguir oferint art a l'abast de tothom.